Νέα & Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα GRECOSELF για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-3-2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00- 14:00 ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΓΙΚΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Υ ΑΒΔΗΡΩΝ ΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GRECOSELF ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 25-60 ΕΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ

Πρόκειται για το :ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GRECOSELF-ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΗΛΙΚΙΑΣ 25-60 ΕΤΩΝ.

ΑΦΟΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΘΗΛΩΜΑΤΩΝ (ΗΡV DNA TEST) ME ΛΗΨΗ ΚΟΛΠΟΤΡΑΧΗΛΙΚΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ (ΑΥΤΟΛΗΨΗ-SELF SAMPLING).

Με την συνεργασία των:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΜΑΙΕΥΤΙΚΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ -ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ -ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΑΙΩΝ-ΜΑΙΕΥΤΩΝ- TOY ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ TOY ΕΚΕΤΑ:ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

(Πληροφοριακά οι προϋποθέσεις είναι:25-60 ετών, να μην είναι έγκυες, να μην είναι σε μέρες εμμήνου ρύσεως-περίοδο, να μην κάνουν κάποια κολπική θεραπεία, να μην χρησιμοποιήσουν την μέρα της λήψης καλλυντικά προϊόντα στην περιοχή και να μην έχει προηγηθεί σεξουαλική επαφή- για την αποφυγή αλλοίωσης του δείγματος.
-είναι πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη διαδικασία, οι ίδιες οι γυναίκες θα κάνουν μόνες τους τη λήψη).

Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
«ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ»

 

ΘΕΜΕΛΙΟΙ ΛΙΘΟΙ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με ιδιαιτερη χαρα

σας παρουσιαζουμε την πρωτη

εκδοτικη μας προσπαθειa

Με τη μέγγενη της οικονομικής κρίσης να σφίγγει όλο και περισσότερο την πατρίδα μας και με τις σφυρηλατημένες πάνω στο αμόνι τόσων αιώνων αξίες να βρίσκονται σήμερα σε χειμερία νάρκη, αυτές οι ίδιες αξίες που υπήρξαν το εφαλτήριο της από αρχαιοτάτων χρόνων μεγαλουργίας μας, το να αναδεικνύεις, μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου, τους δασκάλους του χθες, τους δασκάλους της αγωνίας και του αγώνα μέσα στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι εκείνης της εποχής, εκείνους τους φωτοδότες που μας βοήθησαν να προκόψουμε στη ζωή μας, θεωρούμε πως είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι σαν να χτυπάμε ζωηρά το σήμαντρο της ελπίδας...

Το πόνημα αυτό, που με περηφάνια αλλά και συγκίνηση εκδίδουμε, είναι ένα βιβλίο της τρυφερής πνοής του παρελθόντος, που γίνεται εισπνοή ζωής και δημιουργίας στο σήμερα και δυναμώνει, σε τόσο χαλεπούς καιρούς, την ανάσα μας... Δυστυχώς, δεν έχουμε καμιά τύχη ν’ ανακάμψουμε, τούτες τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, αν δεν ανατρέξουμε πίσω στους θεμέλιους λίθους του παρελθόντος, δηλαδή στις αρχές της αλληλεγγύης, της αλληλοκατανόησης και της κοινωνικής συνευθύνης.

Εμείς, που διαφεντεύουμε τις τύχες του Κοινωνικού Κέντρου «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ», προσπαθώντας να υλοποιήσουμε όλα εκείνα που οραματίστηκε ο μεγάλος εμπνευστής του εν λόγω ιδρύματος, Σταύρος Χαλιορής, ξεκινάμε, μ’ αυτό το βιβλίο, την παρέμβασή μας στο χώρο των εκδόσεων της περιφέρειας, γιατί ακριβώς πιστεύουμε ακράδαντα σ’ αυτό που είπε κάποιος: «Τα βιβλία είναι τα ματογυάλια, με τα οποία βλέπουμε τον κόσμο∙ στα αδύνατα μάτια είναι περισσότερο ωφέλιμα, γιατί ενισχύουν και διατηρούν το φως».

Το Διοικητικό Συμβούλιο

του Κοινωνικού Κέντρου

«ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ»

... Έτσι, όταν πήρα όλο το υλικό στα χέρια μου, και καθώς το μελετούσα, με το ζωντάνεμα της αγωνίας των ηρωικών δασκάλων της μετεμφυλιακής εποχής, βρέθηκα, χωρίς να το καταλάβω, να γυρίζω το τιμόνι στο καράβι του χρόνου πίσω ολοταχώς, και να ζω, μέσα σε μία τρυφερή σιγή και   μοναξιά, που είναι οι καλύτεροι φίλοι της ψυχής, τα δικά μου παιδικά χρόνια, την αγωνία του δικού μου δασκάλου, να μας μάθει γράμματα, αλλά και να μας δείξει πώς πρέπει να πορευτούμε στο δύσκολο δρόμο της προκοπής και της προσφοράς, με τον ούριο άνεμο της ελπίδας.

Χαράλαμπος Αθ. Μανανάς,

Επιμελητής Έκδοσης

... Μέσα λοιπόν στις σελίδες τούτου του πονήματος, σφιχταγκαλιάζεται ο χρόνος-μνήμη με το δάσκαλο-άνθρωπο και από το σμίξιμό τους αναδύεται η έννοια «παιδεία» στις δύο της διαστάσεις: της γνώσης και της κουλτούρας. Και οι δύο αυτές αξίες, κάτω από την εποπτεία του ήθους, κυλούν στα κείμενα του βιβλίου, είτε είναι επιστολές, είτε συνεντεύξεις ή αφιερώματα-κρίσεις για το δάσκαλο...

Ανέστης Ακριτίδης,

Καθηγητής Φιλόλογος

 

Παρουσίαση του βιβλίου ,με τίτλο ''ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ'' του Γιώργου Παραστατίδη

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30μ.μ.στην αίθουσα του Κοινωνικού Κέντρου ''ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ'' στο Μαγικό,

θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου,με τίτλο ''ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ'' του Γιώργου Παραστατίδη.

14265052 607483289423069 6175584922700274729 n

 

ΜΝΗΜΕΣ

Το θεατρικό έργο που θα παρακολουθήσετε είναι μια αλήθεια. Διαθέτει το ποιο δημοκρατικό χαρακτηριστικό που μπορεί να διακρίνει μια τέχνη. ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ. Το αποτέλεσμα θα το κρίνετε εσείς. Με αυστηρότητα, αλλά με δίκαιη κρίση, ειλικρίνεια και επιείκεια, γιατί χωρίς να γνωρίζουμε την τέχνη του θεάτρου, τολμήσαμε.

Από τη συγγραφή του κειμένου ως τη διεργασία και την πραγμάτωση της θεατρικής παράστασης, συντελείτε κάτι πολύ ωραίο, που διδάσκει την αρετή της επικοινωνίας, της επαφής, της σχέσης, της συνεργασίας, της δημιουργίας.

Συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός του έργου είναι ο Δημήτρης Στεφανίδης.

Σαν μέλισσα ο Δημήτρης βρήκε γύρη παντού στις λουλουδιασμένες μνήμες των κατοίκων του Πετεινού. Τον ευχαριστούμε για τη μεγάλη συμβολή του.

 

ΣΑΣ  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 

theatrikoparastatidi

   


Σελίδα 1 από 2