Πρόγραμμα GRECOSELF για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-3-2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00- 14:00 ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΓΙΚΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Υ ΑΒΔΗΡΩΝ ΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GRECOSELF ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 25-60 ΕΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ

Πρόκειται για το :ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GRECOSELF-ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΗΛΙΚΙΑΣ 25-60 ΕΤΩΝ.

ΑΦΟΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΘΗΛΩΜΑΤΩΝ (ΗΡV DNA TEST) ME ΛΗΨΗ ΚΟΛΠΟΤΡΑΧΗΛΙΚΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ (ΑΥΤΟΛΗΨΗ-SELF SAMPLING).

Με την συνεργασία των:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΜΑΙΕΥΤΙΚΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ -ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ -ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΑΙΩΝ-ΜΑΙΕΥΤΩΝ- TOY ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ TOY ΕΚΕΤΑ:ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

(Πληροφοριακά οι προϋποθέσεις είναι:25-60 ετών, να μην είναι έγκυες, να μην είναι σε μέρες εμμήνου ρύσεως-περίοδο, να μην κάνουν κάποια κολπική θεραπεία, να μην χρησιμοποιήσουν την μέρα της λήψης καλλυντικά προϊόντα στην περιοχή και να μην έχει προηγηθεί σεξουαλική επαφή- για την αποφυγή αλλοίωσης του δείγματος.
-είναι πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη διαδικασία, οι ίδιες οι γυναίκες θα κάνουν μόνες τους τη λήψη).

Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
«ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ»